Yoga & Aplomb

Volg mij op

nederlands | english

 
 

De yogalessen van Youqi worden gegeven vanuit de methode ‘Aplomb’. Aplomb, oftewel in het lood zijn, gaat over uitlijning, stabiliteit en balans.  Vanuit ontspanning werken we aan een natuurlijke houding met een stevige en stabiele basis. Het lichaam wordt dan gedragen door je diepe spieren en de meer oppervlakkige spieren kunnen ontspannen zijn. Deze natuurlijke houding geeft ook veel mentale rust en maakt het makkelijker om in het hier en nu te zijn.


In de les doen we oefeningen om die plaatsen in het lichaam waar spanning zich vaak opbouwt (bijv. nek/schouders, onderrug, liezen) los te maken en te ontspannen. Daarnaast activeren en versterken we de spieren die belangrijk zijn voor houding en stabiliteit. Vanuit deze ontspannen, stabiele basis bouwen we de yogahoudingen stapsgewijs op, zodat je de ontspanning en stabiliteit mee kunt nemen en blijven ervaren in houding en beweging.

    

De combinatie van ontspanning, uitlijning en moeiteloos bewegen zijn kenmerkend voor Aplomb. Het geeft je inzicht in je eigen spanningspatronen. Je wordt uitgedaagd om deze patronen los te laten en te werken aan stabiliteit, balans en rust. Het brengt je bij je eigen kern, je eigen stilte en kracht.

Stabiliteit, ontspanning, moeiteloos: Aplomb!